V. Harsányi Szürkemarha Fesztivál

Aug 18 2017
Szelfi szürkemarhával!?
A 32-33 fokos hőség ellenére az idei harsányi szürkemarha fesztivál is nagy sikert aratott. Mint megtudtuk a főszervezőtől több vendég volt, mint egy évvel ezelőtt. Az egyik kedvenc fotós téma a szürkemarhával szelfizés volt.
Ezek a nemes, egykoron az egész magyar lakta vidékre jellemző jószágok türelmesen álltak, jó képet vágtak a fotózkodáshoz. Az egész napos program jó hangulatban telt egyébként. Sokan jöttek Miskolcról, a környező településekről, de az ország távolabbi pontjairól is. Olajozottan működött a parkoltatás, beléptetés. Szabó Gergely, Harsány polgármestere, mint házigazda jó pár kilométert meg tett ebben a hőségben, hogy gardírozza a vendégeket. Többen közt találkoztunk Tállai András miniszterhelyettessel, a térség képviselőjével, Farkas Félix-szel, a romák országgyűlési szószólójával, Bánné dr. Gál Boglárkával, a megyei közgyűlés alelnökével,  Bihall Tamással, a BOKIK elnökével, Király Sándorral, a diósgyőri kosárlabda legendájával, Kondás Vilmos könyvkereskedővel és számos más közéleti személyiséggel. 
 
Voltak akik sütöttek főztek - Benke Laci bácsi volt az idén is a szakmai zsűri elnöke. Humoros megjegyzései az amatőrök számára aranyat érő tanácsok is voltak az alábbi stílusban: volt olyan gulyás amelyhez szívószálat kellett volna kérnie, hogy levet is találjon vagy a jó gulyás titka nem a sok zsír. Remélhetően meg is fogadják a tanácsokat, mert a jobbtól nem szégyen tanulni, pláne, ha egy mesterszakácsról van szó. 
  
Számos kiegészítő program színesítette a napot. Voltak szürkemarha és lovas bemutatók, koncertek, régi mezőgazdasági gépek, a gyerekeknek szalmabála vár és népi játékok.  A rendezvényen készült további képeket facebookokun tekinthetik meg:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2039766676252514

Forrás: http://kulcsmagazin.hu