STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

Apr 30 2017
Ünnepélyes stratégiai együttműködést kötött a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Kaledira Nonprofit Kft.  -vel.
A Kaledira Nonprofit Kft. Taste of Hungary elnevezéssel egy olyan prémiumkategóriás eseménysorozatot kíván megvalósítani, mely a kormány külgazdasági célkitűzésekbe illeszkedően a magyar élelmiszer és borexport növekedési dinamikájának fenntartására helyezi a fő hangsúlyt.  Figyelembe véve az eseménysorozat célját, továbbá az MSZTE a magyar gazdaságban betöltött fontos szerepét, az MSZTE és Kaledira Nonprofit Kft. arra az elhatározásra jutottak, hogy megkötik a jelen Stratégiai Együttműködési Megállapodást, melynek szándéka, hogy megerősítse a Felek közötti kapcsolatokat, és megalapozza a közös cselekvést.
 
A Felek közötti Megállapodás általános céljai:
- a Taste of Hungary eseménysorozat hosszú távú működését elősegítő párbeszéd megteremtése a kölcsönös bizalom és kiszámíthatóság jegyében;
- a Taste of Hungary eseménysorozat általános termékportfoliójának kialakítása, igény szerinti bővítése az exportba való mélyebb beágyazódás érdekében.
 
A Felek egyetértenek abban, hogy az aláírt Megállapodás erősíti azt a kormányzati törekvést, mely az agrár- és élelmiszergazdaság versenyképességének növelésére, piaci pozícióinak javítására törekszik.


Az ünnepélyes együttműködés aláírása​.
Baracskay Lajos MSZTE Elnöke, Suskó Tamás, a Kaledira Nonprofit Kft. ügyvezetője.