Hortobágy-Magyar Szürke Bika Vásár és Tenyészszemle

Oct 03 2016
Az idén 20. alkalommal került megrendezésre Hortobágyon a Magyar Szürke Bika Vásár és Tenyészszemle.
A vendégeket Szatmári István, a Hortobágyi Nonprofit Kft. állattenyésztési csoportvezetője, valamint Baracskay Lajos, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének elnöke köszöntötte.

Szatmári István, a Hortobágyi Nonprofit Kft. állattenyésztési csoportvezetője


Baracskay Lajos, a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének elnöke

A rendezvény elején dr. Bodó Imre professzor bemutatta az árverésre kerülő bikákat, felsorolva azok főbb jellemzői, majd Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője segítségével elkezdődött az árverés.



Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nonprofit Kft. ügyvezetője és Dr. Bodó Imre professzor Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének tiszteletbeli elnöke

A kilátogató nézők sem unatkoztak, hiszen a rendezvény alatt a Hortobágyi Csárda és pásztoraink kínálták ételeiket, megtekinthették Vasast a szelíd tenyészbikát, illetve az ökrös szekeret. A gyerekek játszhattak játszótereinken, bebarangolhatták a parkot kis szekereinken, kézműveskedhettek, de a vállalkozó kedvűek benevezhettek "Pusztaolimpiánkra", ahol az értékes ajándékok mellett akár Állatparki nevelőszülővé is válhattak.


Ökrös szekér