Együttműködési született a magyar szürkemarháért az V. Szürkemarha Vigadalom sajtótájékoztatóján.

Aug 30 2016
A Vigadalom sajtótájékoztatóján belül a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár kifejezik azon szándékukat, hogy közös tevékenységük révén a nagy tradícióval rendelkező magyar szürke szarvasmarha fajtát, annak múltját, történetét, tartását, tenyésztését ismertté tegyék.

Az együttműködéssel segíteni kívánják emellett a tudatos vásárlói attitűd kialakítását, a Múzeum gyűjteményeinek gyarapítását, a történelmivé váló tárgyak múzeumi megőrzésre történő átvételét. Felek az együttműködési megállapodás keretében vállalják:
  1. Közös, szakmailag megalapozott programokat szerveznek több korosztály számára
  2. Lehetővé teszik, hogy a projektek média- és sajtónyilvánossággal országos ismeretségre tegyenek szert.
  3. Felek vállalják, hogy igény esetén, szakmai előadót biztosítanak előadások megtartásához egymás programjához.
  4. Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy feladatkörüknek megfelelően a jelen szerződés hatályosságának időtartama alatt folyamatosan és kölcsönösen informálják egymást valamennyi szürke marha tenyésztést érintő témában.
  5. A Múzeum vállalja, hogy a „Szürkemarha Vigadalom” elnevezésű rendezvényben a későbbiek során egyeztetett módon részt vállal, így különösen helyet biztosít a sajtótájékoztatóra és a program lebonyolításra, amire külön megállapodás és díjazás (bérleti díj) szerint kerül sor.
  6. Az Egyesület segítséget nyújt készülő kiállítási anyagok kölcsönzésében és beszerzésében.

Baracskay Lajos  Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete Elnök, Estók János dr. Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár Főigazgató

 
A megállapodás 2016. augusztus 30-án, délelőtt 11 órakor került aláírásra a múzeum Nagytanácstermében az V. Szürkemarha Vigadalom sajtótájékoztatóján.