Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnep 2016

Aug 17 2016
Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnep 2016
 
Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepet  2016. augusztus 12-14-közt rendezték meg  Badacsonytördemicen. Egyesületünk részt vett a 13. alkalommal megrendezett eseményen.



Egyesületünk meghívására Dr Nagy István parlamenti államtitkár és Dr. Mezei Dávid helyettes államtitkár is megtisztelte a szombati napon az rendezvényt.



A három nap alatt megtekinthető volt Herczeg Ferenc állandó kiállítása és a Présmúzeum, a Faluház nagytermében pedig a Nagyjaink című tülök kiállítás volt látható.
A badacsonytördemici gasztronómiai fesztivál résztvevőit, koncertek, színpadi programok és kézműves vásár várta a rendezvényen.  A gasztronómiai kedvelőinek igazi különlegességekkel kedvezett a rendezvény, karcagi birkapörkölt, ökörsütés, szürkemarha gulyás várta az éhes vendégeket, a jó ételek mellett a szomjukat pedig Badacsonyi szürkebaráttal olthatták a finom borok kedvelői.



A vendégeket kürtöskaláccsal, sparhelten sült lepénnyel, sültkolbásszal, grillezett ételekkel várta a Szürkebarát Borudvar.
A gyerekek  szórakozásáról a fanyűvő játékpark gondoskodott, így a család apraja nagyja jól érezhette magát ezen a különleges rendezvényen.