IV. Szürkemarha Vigadalom - Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál

LEZÁRULT A 2015. SZEPTEMBER 11.-13.-A KÖZÖTT MEGTARTOTT

Az évről évre megrendezett Szürkemarha Vigadalom célja, hogy bemutassa a fővárosi és a rendezvényre messzebről látogató fogyasztókank és kiváncsiskodóknak a szürkemarhát! Az érdeklődők az állatok, a hagyományos állattartás mellett megismerhetik a szürkemarhából készült ételeket is, valamint az állatokhoz kötődő multat és kulturát.
 
A Vigadalom a régi és a modern gasztronómia felvonultatásával hitelesen jeleníti meg az ősi magyar fajta hordozta jelenkori értékeket.
A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete tagjaival és partnereivel karöltve azért szervezi meg a fesztivált,mert e semmi mással nem helyettesíthet húsnak nagy szüksége van a marketingre, hogy a fogyasztók által e termék minnél inkább keresett legyen.
A megnyitón Bognár Lajos helyettes államtitkár Teleki Pál megállapítását idézte, miszerint Magyarországon a mennyiségi helyett a minőségi termelésre kell fektetni a hangsúlyt, ma is igaznak tartja, s mint mondta, a kormány intézkedései is ezt a célt szolgálják. A magyar konyha évszázadok óta nemzeti azonosságtudatunk fontos része. Túl vagyunk már azon, hogy csak a hazai vendéglátás dicső múltját emlegessük: Magyarország az elmúlt évtizedben visszakerült Európa gasztronómiai térképére – fogalmazott Bognár Lajos a IV. Szürkemarha Vigadalom, Gasztronómiai és Kulturális Fesztivál megnyitóján.A Budapesten, a Vajdahunyadvár környezetében pénteken megnyitott és vasárnapig tartó eseményen az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár kijelentette: nem létezhet világszínvonalú nemzeti konyha hagyományos hazai alapanyagok nélkül.
A rendezvényen gazdag program várta a látogatókat, Egyesületünk Tagjait és a meghívott vendégeket pedig VIP terem ahol a vendégek a Szilvási család jóvoltából fogyaszthattak szürkemarha húsból készült különleges ételeket.


 
forrás: FM Sajtóiroda és MSzTE
fotó: Fotó: Pelsőczy Csaba/FM


Közösség:

A MAGYAR SZÜRKE SZARVASMARHÁT TENYÉSZTŐK EGYESÜLETE

mszte.hu